Instagram

Instagram Inlägg

Idag har jag varit i den lilla kuststaden St Felix i Cornwall och jag blev helt uppslukad av denna ljuvliga pärla! Missa inte Den lilla blomsterhandeln vid havet av Ali Mc Namara – en underbar känslosam feelgood med både svärta, smärta, kärlek, djup och botten.Poppy Carmichael ärver oväntat sin mormors blomsterhandel i kuststaden St Felix, en plats där hon varit många gånger i sin barndom. Men en tragisk händelse i ungdomsåren påverkar Poppy starkt och hon som inte ens gillar blommor tänker absolut inte driva någon blomsterbutik. Men väl på plats försätter hennes heta humör och impulsiva temperament henne i en prekär situation. Och ooops, plötsligt har hon antagit en utmaning och lovat att driva butiken vidare. Men trots många hjälpsamma händer är det är inte alla som vill att hon ska lyckas…Här blandas familjehemligheter, med magiskt blomsterspråk, gamla kärlekshistorier gör sig påminda och sorg, död och otäcka familjesituationer påverkar människornas beteende och känslor.Jag gillar verkligen karaktärerna i denna berättelse. Poppys uppstudsiga personlighet och all den vänlighet och empati som präglar ortsborna skapar en härlig mix! Ljuvliga miljöer som jag längtar efter att besöka, pittoreska små butiker, pubar och verksamheter som är livsviktigt levebröd för människorna ger en trovärdig fond till berättelsen. Viljan att hjälpa människor med en gnutta magi får mig att tänka på boken Chocolate av Joanne Harris. Jag skulle önska ta del av de magiska böckerna med blomsterspråket som förekommer i handlingen.Det vackra omslaget tycker jag är alltför glättigt och gör inte bokens allvar, djup och mörker riktigt rättvisa.Boken är översatt av Sofia Ejheden och språket flyter bra och ljudboken är väldig bra inläst av Hedvig Lagerkvist. Gillar du böcker av Veronica Henry eller Nora Roberts tror jag du gillar denna.Nu längtar jag till 8 september när den andra boken i serien Daisys gamla folkabuss kommer på svenska.Boken är utgiven av @lavender_lit .#denlillablomsterhandelnvidhavet #alimacnamara #lavenderlit #feelgood #roman #sommarläsning #cornwall

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *