Instagram

Instagram Inlägg

Hurra och Grattis till Pippi Långstrump och Karin Nyman!🥳Vintern 1941 var Astrid Lindgrens sjuåriga dotter Karin sjuk i lunginflammation och hon bad sin mamma att berätta om Pippi Långstrump. När Karin fyllde 10 år den 21 maj 1944 fick hon berättelsen nedskriven i present.🧡När bokförlaget Rabén & Sjögren utlyste en barnbokstävling 1945 skickade Astrid Lindgren in det omarbetade manuset. När juryn utsåg Astrid Lindgrens berättelse om Pippi Långstrump som vinnare fick den danska konstnären Ingrid Vang Nyman uppdraget att illustrera boken. I slutet av november 1945 utgavs Pippi Långstrump som blev Astrid Lindgrens genombrott som författare.🧡Så varför inte passa på att läsa om Pippi Långstrump och uppmärksamma födelsedagen genom att stötta barn på flykt via @pippioftoday eller @raddabarnengenom att swisha ett bidrag till 123 645 47 48.#pippilångstrump #pippioftoday #räddabarnen #astridlindgren

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *