Instagram

Instagram Inlägg

Hurra så glad jag blev när jag kom hem och möttes av detta ljuvliga bokpaket!.Med vördnad läser jag den Stora boken om Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist som varvar åtta tidigare utgivna sagor med sångtexter och verser. Det är en ljuvlig samlingsvolym som väcker glädje, nostalgi och ger intressant bakgrundsfakta. En underbar bok för barn i alla åldrar..Sagan om Mamma Mu började i ett barns fantasi som funderade över ”-Tänk om…”. Sedan blev berättelsen en sång, Kråkan kom till och det blev berättelser i barnradion med medföljande sånger. När berättelserna blev radiokalender skapade Sven Nordqvist de fantastiska illustrationerna av karaktärerna..Författaren säger själv: ”Mamma Mu är inte en dum och gullig kossa. Hon är en vacker ko och den som frågar är inte dum, det är hon som lär sig. Hon vill göra det hon inte kan, övar och prövar och är inte rädd för att göra bort sig. Kråkan är inte elak, han är bara så självcentrerad som det lilla barnet är innan det lärt sig att det finns fler i världen än han. Det är hans osäkerhet som gör honom till den värsta experten. Många, både barn och vuxna känner igen sig. Kanske är det ändå leken som är det viktigaste ämnet i Mamma Mu-böckerna. Utan leken blir barn inte vuxna och utan humor blir livet bara aska. Utan påhittet, låtsasvärlden, skrattet och kärleksleken dör vi sakta.”.Mamma Mu och Kråkan har en speciell plats i mitt hjärta. Mina barn växte upp med sångerna av Jujja och Thomas Wieslander. Och dagligen hör jag barnen på min förskola sjunga och ordramsa ”Bang-Bang-balans..” medan de leker och balanserar..Min mamma gestaltade karaktärerna vid högläsning på bibliotekets sagostund, vilket gjorde stort intryck på barngruppen..Rekommenderas varmt!Boken är utgiven av @rabensjogren .#storabokenommammamuochkråkan #jujjawieslander #svennordqvist #mammamuochkråkan #rabenochsjögren

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *