Instagram

Instagram Inlägg

Pengarna av Bengt Ohlsson är en fascinerande och uppslukande berättelse som griper tag om mitt intresse direkt från de första meningarna.En överraskande välskriven, närvarande och känslosam bok med en tät handling som utspelar sig under kort tid. En berättelse som väcker många moraliska frågor, bjuder in till fördjupade samtal och inspirerar till skrivuppgifter på samma tema. Jag läser gärna fler böcker om andra dilemman med samma huvudperson i centrum.🧰💶Vad skulle du göra om du som 12-åring hittade en portfölj, slängd i ett dike, men som visade sig innehålla massor med sedelbuntar?Vid första anblicken tror jag att det skulle kännas som lösningen på många problem, men så visar det sig ganska snart att det är nu problemen uppstår. Tillgångarna blir en falsk trygghet. Oro, skuld, ångest och dåligt samvete leder snabbt till lögner och ändrat beteende. Och praktiskt, var gömmer man en främmande portfölj utan att föräldrarna ska hitta den?🧰💶Huvudpersonen Henrik är en ganska naiv och försiktig kille. Snart börjar han ljuga för att rädda sig själv men det leder också till osämja med bästa kompisen. Och då kommer oron över vad som händer om bäste vännen röjer ens innersta hemligheter? Skammen över att man gör något ohederligt påverkar hela vardagen och beteendet. Men det blir också tydligt att lögnerna kommer lätt för att rädda sig själv. Frågor väcks. Hur långt är man beredd att gå för att rädda sig själv?🧰💶Handlingen är vardaglig och berättelsen är filmiskt skriven, som en novell eller ett manus till en kortfilm. Här varvas möjligheter med svårigheter. Svåra men vanliga känslor präglar berättelsen och handlingen både berör och engagerar. En lättläst bok som sätter spår och rör om. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#pengarna #bengtohlsson #ungdomsbok #moral #etik #engagerandeläsning#bonniercarlsen #boknörd #instabok #bokinfluencer#boktipsungdom #lästipsungdom

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.