Instagram

Instagram Inlägg

”En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.”Astrid LindgrenVad har barn- och ungdomsböcker betytt för dig och ditt läsande?Vilken är din största och starkaste läsupplevelse?Idag på Världsbokdagen uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande.Här kommer några tips på läsäventyr från barn- och ungdomshyllan..🧡#denfalskarosen av Jakob Wegelius#detblåserpåmånen av Eric Linklater.#månbåten av Ingrid Jönsson.#pärlfiskaren av Karin Erlandsson.#rikastivärlden av Malin och Alexander Karim och Andrea Femerstrand.🤎#baradra Ann-Helén Laestadius 🧡#minstorslagnadöd av Jenny Jägerfeld #tillyochbokvandrarna av Anna James.#maryamochmormorsmålet av Minoo Shams och Katarina Strömgård.#uppdragetilondon av Jacob och Hanna Blixt.#prinsenavportedelachapelle av Annelie Drewsen.🤎#alaska av Anna Woltz.🧡#omdetregnariahvaz av Nioosha Shams.#heltärligt av Camryn Garrett.#miominmio av Astrid Lindgren och Johan Egerkrans.#vargöga av Niklas Leavy.#finnsdetbjörkarisarajevo av Christina Lindström.🤎#denvitaglöden av Mats Berggren.🧡#lowkey av Melody Farshin.#falafelflickorna av Christina Wahldén #förbannelsen av Ann-Sofi Forsmark.#nattkorpen av Johan Rudberg.#tusenstjärnorsö av Emma Karinsdotter och Katarina Strömgård..#världsbokdagen #barnochungdomsböcker #lästips #äventyrsböcker

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *