Instagram Inlägg

Men wow @ulrikarolfsdotterwriter vilken fantastisk debutroman du levererar!Spänningsromanen ”Rovhjärta” imponerar och trollbinder från första sidan och väcker både igenkänning, sympatier och härligt krypande obehag. Boken är välskriven och fascinerar med både språk, karaktärer och miljöer. Jag tror Rovhjärta blir en het kandidat till Årets Deckardebut. Rekommenderas varmt!.När den demenssjuka mamman rymmer från ett äldreboende, tvingas socionomen Annie Ljung ofrivilligt återvända från Stockholm till sin barndoms hemtrakter, den lilla byn Lockne i Ångermanland. Plötsligt försvinner hennes 17-åriga tremänning Saga och Annie blir övertalad att stanna i trakten för att hjälpa till i sökandet.Det obehagliga från tonårstiden kommer ifatt henne och hon är inte välkommen av alla. Plötsligt är Annie både en del av utredningen och hett villebråd själv..Boken utspelar sig i påsktider och handlingen är inspirerad av ett verkligt brott från 1800-talet, det s k ’Pigmordet i Ådalen’. Men det är ingen historisk roman utan en aktuell och fascinerande bok som utspelas i modern tid. Handlingen är mångfasetterad om människor som försvinner, psykisk ohälsa, trakasserier, svek, skuld och oro.Det förekommer en hel del namn som medverkar till att åskådliggöra vardagslivet i glesbygden, med grannar som vet det mesta om varandra, kollegor som möts både privat, på jobbet, på affären och kring brasan på valborgsmässoaftonen. Jag gillar hur språket är anpassat efter de olika personerna, deras bakgrund och roller, med dialektala uttryck, yrkestermer, gliringar och jargonger, vilket gör dom levande och skapar en härligt filmisk gestaltning..De vemodiga norrländska miljöerna, med både faktiska och fiktiva platser, uppblandad med folktro och berättelser från 1600-talets häxprocesser, skapar både en vacker, mörk och suggestiv fond till berättelsen.Och det bästa av allt – det kommer fler böcker om socionomen AnnieBoken är utgiven av @bazarforlag .#rovhjärta #ulrikarolfsdotter #spänningsroman #debutroman #imponerandedebut #glesbygden #försvinnanden #ådalen #folktro #bokinstagram

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *