Instagram Inlägg

Jajamensan! Mohlin och Nyström visar återigen att de verkligen kan konsten att berätta en rafflande historia. ”Den andra systern” är en tempofylld och ytterst genomtänkt, välskriven och hårdkokt deckare som är helt omöjlig att lägga ifrån sig.Den prisade debuten ”Det sista livet” tog mig med storm och uppföljaren är en av årets mest efterlängtade boksläpp. Förväntningarna var höga och trots den otäcka handlingen är det en njutning att ta del av denna oförutsägbara kriminalhistoria.Jag säger bara – Läs!🩸Författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström har en enastående förmåga att skapa filmisk handling med utmärkt gestaltning och dramaturgi. Jag älskar språket med alla finurliga metaforer, den psykologiska dynamiken mellan de olika personerna och den snillrika komplexa handlingen med sidospår som stegvis och skickligt integrerar och sammanvävs till en helhet. Visst blev det lite väl mycket James Bond ett tag och några lite väl orealistiska beteenden, men det kan jag ha överseende med.🩸Vi befinner oss i Karlstad och vi får följa den unga Alicia Bjelke, kodgeniet som skriver perfekta algoritmer till det revolutionerande dejtingföretaget hon startat och driver tillsammans med sin vackra syster Stella, som är det perfekta ansiktet utåt. Alicia har ett illa skadat och vanställt ansikte och saknar både kärlek och livet i rampljuset. Plötsligt och oväntat hittas Stella död och Alicia misstänker att hon kommer bli det nästa offret. Den fd FBI-agenten John Aderley, inser att han behöver fly landet men när han blir tilldelad mordutredningen, ser han en ny möjlighet att komma. Men medan jakten efter en mördare pågår är han själv bevakad och ett hett villebråd.🩸Att läsa är verkligen att resa – på många sätt. Den geografiska miljön i Karlstad är målande och en stor del av handlingen och jag känner mig delaktig och på plats. Det är en rafflande intrig och en spännande intensiv katt och råtta lek som tar sig oväntade vändningar och stickspår. Och trots det höga tempot hinner man ta del av karaktärernas vemod, tankar och känslor.Nu väntar jag med spänning på del tre!Boken är utgiven av @norstedts_forlag #denandrasystern #mohlinnyström

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *