Instagram Inlägg

Det är ljuvligt och ett sant nöje att återse Sigge med familj i ”Min storslagna död” av Jenny Jägerfeld, vilken är uppföljaren till den prisade boken ”Mitt storslagna liv”. Här blandas humor med värme och allvar. Har du ännu inte läst dem – gör det bums!🛹Den 12-årige Sigge bor hos sin färgstarka mormor Charlotte på hennes pensionat The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka tillsammans med sin hårt arbetande mamma, två småsystrar Majken och Bobo, en hel drös olika djur och den 60-årige hotellgästen Krille Maräng.Skolan ska sätta upp en julshow och de coola tvillingarna Sixten och Karl-Johan övertalar Sigge att vara med i deras hiphop-band. Samtidigt håller han och bästa kompisen Juno på att utveckla en dejtingapp för husdjur och när känslorna oväntat börjar spira för en kompis i klassen blir allt ännu mera rörigt och invecklat. Hur beter man sig när man både vill höra till och vara sann mot sig själv?Jag älskar att hänga med kloka fina Sigge och vara en del av hela hans universum som är fullt av sprakande smittande energi, turbulenta dagar med vardagligt kaos men också starka känslor, jobbiga situationer och eftertänksamma funderingar. Karaktärerna är en salig blandning med en del crazy och helt oförutsägbara personligheter med olika egenskaper och attityder. Jenny Jägerfeld har en enastående förmåga att på ett lättbegripligt och finurligt sätt blanda ordvitsar med knasiga upptåg, språkförbistringar och allvarliga ämnen som t ex utanförskap, grupptryck, identitetssök, vänskap och mobbing. Språket är underfundigt och förklarande på ett prestigelöst och avslappnat sätt och det blir extra trovärdigt när barn från målgruppen varit med och korrekturläst och kommit med idéer. Jag tror denna serie skulle bli en utmärkt julkalender.För bokslukaren är det perfekt att boken är på drygt 380 sidor, men den hade kunnat skalats ned lite för att inte avskräcka de läsovana (t ex några utsvävningar kring Krille Maräng?)Det finns några trådar som hänger i luften som kanske får sin förklaring i nästa bok, som jag redan nu ser så mycket fram emot. Boken är utgiven av @rabensjogren .#minstorslagnadöd #jennyjägerfeld #rabenochsjögren #skärblacka

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *