Instagram Inlägg

Debutromanen ”Ärlighetsprojektet” av Clare Pooley är en varm berättelse om oväntad vänskap mellan sex människor som inte är helt ärliga mot sin omgivning. En bok som passar bra att läsa diskutera i en bokcirkel.Julian är trött på ensamheten och bestämmer sig för att ärligt skriva av sig sina tankar och känslor i en grön anteckningsbok. Han lämnar skrivboken på ’Monicas café’. Ägaren Monica läser inlägget, fyller på med sin egen historia och så vandrar anteckningsboken vidare till andra människor. Projektet förändrar dem alla och fasader krackelerar när sanningen tar plats.Romanen är oförutsägbar och tar oväntade vändningar. Handlingen bygger till viss del på egna erfarenheter och förutom kärlek tar upp många igenkännande ämnen som t ex ensamhet, missbruk, homosexualitet och missbruk.Jag gillar att personerna är ganska olika och den blandade åldersmixen, men jag hade nog lite väl höga förväntningar innan läsningen. Idén är god, men jag tror att antalet berättarröster gjorde att den blev alltför ytlig, jag saknade djup och blev inte så berörd som jag trodde. Dessutom har jag läst många starka böcker, så konkurrensen är stor bland vårens böcker.Men romanen underhöll för stunden och väckte en hel del tankar.Boken är utgiven av @printzpublishing .Du som läst – vad tyckte du?.#ärlighetsprojektet #clarepooley #debutroman #printzpublishing #bokcirkelbok #bokstagram #bokstagrammer

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *