Instagram Inlägg

Jag har fått en ny favorit bakbok!”Baka med frukt & grönt” av Birgitta Höglund är en vacker och inspirerande receptbok som redan blivit en väl använd grundbok här hemma.Massor med användbara bakrecept utan gluten och raffinerat socker, som passar utmärkt till både vardag, fest och picknicken. Här vimlar det av frestande bakverk som passar alla årstider – både till fikabordet och matlådan.För sneakpeak – Swipa för läckra foton.🏽🧁🥟🥧Våren är här och snart stundar både våffeldagen, påsk, student och midsommar. Pandemin och årstiden gör att vi väljer att allt oftare äta utomhus. Därför blev jag så glad att hitta nya enkla och nyttiga recept på både pajer, våfflor, bröd, tårtor och kakor som lämpar sig utmärkt på buffébordet och ryggsäcken. Och även om många foton är somriga så har många recept kryddor och ingredienser som passar utmärkt i t ex vinter- och adventstid.🧁🥟🥧Vi äter alltmer vegetariskt här hemma och undviker gärna vetemjöl, socker och mejeriprodukter. I denna bakbok inser jag att många ingredienser och råvaror som jag idag lagar mat på även fungerar bra i bakverk. Jag gillar båda att baka och lag mat och älskar att lära mig nytt och att utvecklas i köket, och blev så glad att dessa hälsosamma recept passar både mina värderingar, smaklökar och välmående.🧁🥟🥧Boken inleds med intressant kuriosa och följs av en överskådlig lista med fakta om de råvaror som används, innan recepten tar vid. Birgitta Höglund har med begränsade förutsättningar (pga pandemin) lyckats mycket väl med både foton och layout.Mina egna favoriter är bl a Västerbottenkex, kikärtspaj, sötpotatisbröd och pepparnötter med ädeloströra.🧁🥟🥧Några recept hänvisar till den tidigare receptboken ”sköna, gröna tillbehör..” Och oavsett vilken livsstil du har idag, så rekommenderar jag dem båda. De kompletterar varandra väl, inspirerar till nya tankar och ny kunskap och bjuder på många lätta, goda och användbara rätter.Boken är utgiven av @bladhbybladh .#bakamedfruktochgrönt #birgittahöglund #birgittahöglundsmat #glutenfritt #glutenfrittbröd #glutenfrittfika #bakbok #receptbok

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *