Instagram

Instagram Inlägg

Idag den 21 mars är det Världspoesidagen, även kallad internationella poesidagen, en temadag som som inrättades 1999 av Unesco. Syftet med temadagen är att uppmuntra till att läsa, skriva, undervisa och publicera poesi.✍🏼🕊Min far läste regelbundet poesi både för sig själv och inför publik. Han introducerade genren för oss barn som en naturlig del av läsning, och det är jag så tacksam över.Atle Burman läste han flitigt under sin långa sjukdomstid för att få tröst och hopp.✍🏼🕊Här är ett urval av några diktböcker från mina bokhyllor:#högtovanhimmelensstjärnorav Atle Burman#enaningavevighet av Atle Burman#dennyadagengryr en biografi om Karin Boyes författarliv av Johan Svedjedal#enkällaavljus av Atle Burman#burenavljus av Atle Burman#minsysterärettspöke av Lena Sjöberg #iminablommigasandaler av Lars Berghagen#tillsjälensandetag av Atle Burman#2 av Yahya Hassan#akcne av Johan Rantala Bonnier.Vad har du för relation till poesi? Har du någon favorit poet eller favoritdikt? .#världspoesidagen #dikter #poesi#poeter

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *