Instagram Inlägg

Titta vilken fin bilderbok Sofia Weiss och Heidi Forssell LaGrasta precis har släppt!”Alva och mörkret” är en upplysande vardagsberättelse med mycket igenkänning och en hel del dramatik. Missa inte!🕯Det är vinterkväll och Alva och pappa ska mysa med middag framför en film. Plötsligt blir det mörkt och alldeles tyst. Strömmen har gått, det blir kallt, magen kurrar, nya ljud hörs och snart är det inte ett dugg mysigt längre.🕯Det här är en alldeles sprillans ny bilderbok och det är ett väldigt lyckat samarbete mellan författare och illustratör, som jag hoppas kommer att fortsätta. Jag ser gärna att det blir en serie med fler böcker om Alva. Illustrationerna är ljuvliga, helt underbara och förstärker textens innehåll på ett bra sätt. Boken passar bra att både högläsa tillsammans och för nybörjarläsaren att läsa själv. Jag är tveksam till målgrupp 3-6 år, tycker nog att 5-9 år är lämpligare.🕯Är du en ”preppare”? Har du ett ’överlevnadskit’ och kan klara dig om strömmen går eller om du blir isolerad under några dagar? Bra och ständigt aktuella frågor att påminnas och samtala vidare om. Jag gillar den vuxnes närvaro och problemlösning. Det blir inte alltid som man tänkt. Det kanske blir annorlunda – men det kan bli bra ändå. Den fina gemenskapen känns igen från bl a ”storm-Stina- böckerna” av Lena Andersson.🕯Det här är författarens fjärde bok. Hon har tidigare skrivit böcker för äldre målgrupp. (Swipa för bilder 🏽)Jag rekommenderar dem alla.Boken är utgiven av @idusforlag .#alvaochmörkret #sofiaweiss #heidiforsselllagrasta #bilderbok #barnbok #beredskap #preppare #överlevnadskit #högläsningsbok #idusförlag

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *