Instagram Inlägg

Varning för sträckläsning!”Giftmakerskan”av Sarah Penner var verkligen en läsupplevelse som passade mig perfekt just nu.En fascinerande flykt från verkligheten med målande miljöbeskrivningar som både luktar, hörs och känns. Det här är en stark och välskriven debutroman med karaktärer som berör och gör avtryck. Rekommenderas varmt!London 1790. Nella är giftmakerska och driver ett hemligt apotek med två regler: giftet får aldrig användas för att skada en annan kvinna och mördaren och hennes offer måste bokföras i apotekarens liggare. Syftet är att hjälpa utsatta kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Men Nella lever farligt och får inte lämna spår eller röja sin verksamhet. Vi får samtidigt följa den amerikanska historikern Caroline som av en tillfällighet befinner sig i London i nutid. Hon snubblar över en ledtråd och börjar gräva i det förflutna och de mystiska apoteksmorden. Forskningen är vansklig och snart har hon polisens ögon på sig.Jag älskar omslaget som designats av Elita Sidiropoulou. Den pockade på min uppmärksamhet tills det inte gick att motstå längre. Handlingen fängslar från start och de förbjudna och moraliskt tveksamma aktiviteterna triggar mig på ett bra sätt. Originaltiteln ”The Lost Apothecary” säger en del om sökandet och efterforskningarna efter de märkliga dödsfallen.Boken är lättläst och full av oförutsägbara twister och vändningar.Det gjorde mig gott att få vistas i London för en tid och lära känna och umgås med dessa fascinerande människor och ta del av både kunskaper och deras öden i historisk tid.Boken är översatt av Helena Tusås och utgiven av @harpercollins_nordic .#giftmakerskan #sarahpenner #debutroman #helenatusås #roman #läsupplevelse #bladvändare #vårensböcker2021 #harpercollinsnordic

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *