Instagram

Instagram Inlägg

Har du ännu inte läst de fristående böckerna om Nadir – gör det bums!De engagerar, berör och bjuder på både känslor, dilemman och hopp.Nadir är en tonårskille som bor på ett boende för nyanlända ensamkommande flyktingar. Redan i Syrien var han simmare och det vill han gärna fortsätta med i Sverige, trots att träningarna tar tid från läxor och kompisar.Det är handlingen i den första boken ”Nadir och ingen annan”. (Swipa för bild🏽)I den andra boken ”Nadir och alla andra” är det dags för simtävling. Men det blir missförstånd och bråk. Dessutom börjar Nadir få starka känslor för Linn. Men hur ska han veta vad hon tycker om honom?I den tredje boken ”Nadir och det svåra valet” får han veta att Soraya är på väg till Sverige från Syrien. Nadir är ihop med Linn, men under en tävling blir det missförstånd när Linn tror att Soraya är hans flickvän.Nadir är verkligen en karaktär som det är lätt att känna sympati för. Trots att böckerna är lättlästa och tunna är de trovärdiga, engagerar och berör på djupet. Det är många känslor i omlopp och jag får klump i magen när missförstånden drabbar Nadir. Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker i serien.Böckerna passar både den språksvage och den läsovana och ger både igenkänning och är utmärkta brobyggare för ungdomar i åldern 12-15 år.Böckerna är utgiven av @hegasforlag och finns även som ljudböcker och översatta till arabiska.Rekommenderas varmt!.#nadirochingenannan #nadirochallaandra #nadirochdetsvåravalet #pärsahlin #hegasförlag #lättlästaböcker #ungdomsboktips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *