Instagram Inlägg

– Wow, vilken läsupplevelse! ”Den sista migrationen” av Charlotte McConaghy är en hisnande äventyrsberättelse som berör och överraskar. En stark roman som är både råbarkad, sorglig och vacker och svår att glömma. Jag säger bara: läs den!🕊Tänk dig en värld där klimatförändringen gör så att många vilda djur dör ut i en rasande fart. Franny Stone har under hela sitt liv bott vid havet och fascineras av de vilda fåglarna, men när Franny får veta att den sista flocken Silvertärnor har migrerat till Grönland bestämmer hon sig att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon snackar in sig hos besättningen på en av världens sista fiskebåtar Saghani och tillsammans börjar de en farofylld resa som visar sig bjuda på en hel del överraskningar.🕊Det här är författarens genombrottsroman för vuxna, hon har tidigare skrivit ungdomsromaner och manus. Jag hade stora förväntningar innan läsningen och trodde på ett ungefär att jag visste vad jag hade framför mig, men oj så fel jag hade. Den råbarkade, målmedvetna och bitvis slugna huvudpersonen Franny Stone är både oberäknelig, orädd och nyckfull – och jag gillar det! Hennes kaxighet både lockar och retar, men berör mig på ett härligt sätt. Språket är fängslande med mustiga målande miljöer och handlingen är ett vindlande äventyr som både utforskar och överraskar.🕊Boken har två parallella historier – både den farofyllda resan på havet men även Frannys egen historia från Irland som så sakteliga förklarar varför hon har blivit den hon är och varför hon gör som hon gör.🕊Det här är en roman som sticker ut och gör starka avtryck. Filmrättigheterna är sålda med Claire Foy från The Crown i huvudrollen. Men passa på att läsa boken innan. Det här äventyret vill du inte missa!Boken är utgiven av @lavender_lit .#densistamigrationen #charlottemacconaghy #läsäventyr #läsupplevelse #läsupplevelseutöverdetvanliga #lavenderlit

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *