Instagram Inlägg

Hur får man sina barn intresserade av böcker och läsning?Ett tips kan vara att utgå från barnets intressen och erbjuda lättlästa böcker som varken gör avkall på spänning eller handling.”Snusk på Snapchat” av Ann-Charlotte Ekensten och Sofia Falkenhem är den tredje boken om Love, Erik och Tara och handlar om grooming.Erik tycker att Love blivit förändrad. Han har börjat dricka energidryck och börjar spela helt andra dataspel än de gjort tidigare. Love har via Snapchat fått kontakt med en ny kompis,Tobbe. Men Erik blir fundersam. Vem är Tobbe egentligen? Finns han på riktigt? Och det visar sig att vänskapen är allt annat än vänskaplig.Jag gillar hur den här boken på ett enkelt sätt och utan pekpinnar skildrar ett stort problem som finns i våra barn och ungas närhet. Författaren utgår från barnens perspektiv och lyckas skildra vardagslivet på ett bra och trovärdigt sätt. Handlingen är både spännande och igenkännande och kan leda till intressanta och viktiga samtal i både hem och klassrum. Illustrationerna av Sofia Falkenhem är ljuvliga och kompletterar text och innehåll på ett jättebra sätt. Dessutom ger den luft till läsningen vilket kan underlätta för den läsovane.Det här är den fristående fortsättningen på ”Taggad på Insta” som jag tidigare läst med stor behållning. (Swipa om du vill läsa mitt omdömde 🏽)Den första boken heter ”Mer än bara fotboll” och böckerna passar för både killar och tjejer.Rekommenderad ålder är 9-12 år men tyvärr tycker jag att boken passar redan från ca 7 år och uppåt. Jag föreslår att både barn och vuxna läser böckerna och pratar om innehållet efteråt. De är jättebra brobyggare och ögonöppnare och kan dessutom bli en lämplig inspiration till fortsatt läsning.Böckerna är utgivna på @nyponförlag..#snuskpåsnapchat #anncharlotteekensten #sofiafalkhem #lättläst #barnochungdomsböcker #nyponförlag #sportlovsläsning #barnbokstips #ungdomsboktips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *