Instagram

Instagram Inlägg

Jag får ofta frågor av föräldrar som undrar hur de ska få sina barn och ungdomar att självmant vilja läsa böcker.Jag tror att många gånger handlar det om att erbjuda böcker som utgår utifrån barnens intressen. Har du t ex barn som gillar Minecraft, erbjud dem ”En Minecraft-zombies dagbok”.De två första böckerna i serien heter ”Mitt liv som zombie” och ”Ett jättestort problem” av Zack Zombie och översatta av Peter M Eronson. I ett lättläst dagboks-format får vi ta del av en ung Minecraft-zombies vardag med kompisar, skola och skrämda bybor. Och snart inser vi att vardagen som monster i Skräm-skolan är ganska lika människovärldens vardag.Förutom Zombie som är kompis med människan Erik, möter vi bl a Skeletto, Slimey, Smygo, Lilly Lik, Jeff, fröken Ben och mobbaren Mike Magma. Vi möter crepers, mobs och bybor. Man kan tycka vad man vill om handlingen men jag gillar att dessa böcker är brobyggare och ögonöppnare mellan spelaren och den oinsatte. Jag som inte är så insatt i Minecraft-världen fick ett utmärkt tillfälle att lära mig nya begrepp och hur världen är uppbyggd, tack vare böckerna och mitt barnbarn som fick berätta och förklara.Böckerna är utgiven av @hegasforlag som har olika nivåer på sina böcker. Dessa böcker ligger på nivå 3, dvs tämligen lättlästa och har ett språk som ligger ganska nära talspråket. Rekommenderas från ca 7 år..#mittlivsomzombie #ettjättestortproblem #skrämskolan #enminecraftzombiesdagbok #hegasförlag #minecraftbok #börjaläsa #sportlovsläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.