Instagram Inlägg

Älskade Frallan är äntligen tillbaka i en ny härlig bok som väcker stor igenkänning och har många starka känslor i centrum. En helt underbar högläsningsbok som både väcker skratt och inspirerar till många fina samtal. ”Frallan möter Frallan” av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge är den femte boken om Frallan. (På bilden saknas den första boken ”Frallan är bäst!”). Jag älskar dessa böcker lika mycket som mitt åttaåriga barnbarn. Här varvas allvar med humor och vi får ta del av upptåg och tokigheter som löses på bra sätt. En helt ljuvlig vardagsberättelse som bjuder på många överraskande vändningar.Frallan heter egentligen Fransesca Fransson, men alla kallar henne för Frallan, för hon det är ju det hon faktiskt är. En dag börjar en ny elev i klassen, som också kallas för Frallan. Till en början låter det både roligt och spännande, men snart märker de båda att det inte alls är roligt med två Frallan i klassen.Vänskap, identitet, trygghet, missförstånd och svartsjuka är bara några av de ämnen som präglar handlingen. Samspelet mellan Frallan, hennes mamma och framför allt med den färgstarka mormodern är helt underbart. Uppriktigheten i språket är verkligen en njutning att ta del av och illustrationerna bidrar starkt till den totala läsupplevelsen.Har du ännu inte läst böckerna om Frallan – gör det bums! Lämplig lösning för barn som är ca 5-9 år, men även underhållande för den vuxne högläsaren.Boken är utgiven av @lillapiratforlaget .#frallanmöterfrallan #saraohlsson #lisenadbåge #högläsningsbok #högläsningsboktips #frallan #barnbokstips #barnbok

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *