Instagram Inlägg

Den 20 december🕯🕯🕯🕯En av årets allra bästa läsupplevelser enligt mig är ”Maryam och mormorsmålet”, Minoo Shams debutbok med helt ljuvliga illustrationer av Katarina Strömgård. En kapitelbok som fångade mig från första sidan och var omöjlig att lägga ifrån sig.En fantastisk högläsningsbok med extra allt!”Det är Maryams första dag i skolan i Sverige. Alla pratar svenska och Maryam förstår ingenting.”Maryam har precis kommit till Sverige med sin storebror och sina föräldrar. Kvar i Iran är hennes älskade mormor, som hon saknar så det gör ont. Maryam vill inte vara här och vill inte lära sig svenska. Tänk om hon glömmer persiskan, mormorsmålet, så hon inte kan prata med mormor när hon ringer och när de äntligen får träffas igen.Utifrån barnets perspektiv får vi följa Maryam men även hennes svenska vän Ida och hennes familj. En jättefin och viktig vänskap växer fram som lyfter olikheter, likheter och bygger broar mellan olika kulturer och fördomar.En helt fantastisk vardagsberättelse om kärlek, glädje, sorg, längtan och mod. Vi möter olika karaktärer som representerar mångfald på ett ärligt och trovärdigt sätt.Jag älskar den uppriktiga tonen som inte väjer för det obekväma och svåra, utan lyfter det sakligt så läsaren får insyn och förståelse för olika utmaningar och svårigheter som finns överallt, varje dag i vår närhet och i vårt samhälle.Vi är många nu som tvingas leva separerade från nära och kära, tänk då känslan om du dessutom har din släkt på andra sidan jorden där även krig och förföljelser gör det extra svårt att träffas igen.Illustrationerna förstärker både känslor och innehåll på ett fantastiskt sätt och är i absolut samklang med texten.Detta är den första boken i en planerad serie och jag lääängtar till nästa del.En aktuell och helt underbar läsupplevelse som jag varmt rekommenderar!Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#maryamochmormorsmålet #minooshams #katarinaströmgård #bonniercarlsen #högläsning #högläsningsbok #högläsningstips #kapitelbok #julklappstips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *