Instagram

Instagram Inlägg

Tack @cinaochbockerna för att du delar med dig av Isas erfarenheter!🏽”Nåt trassligt inuti” av Cina Friedner är en otroligt välskriven och viktig vardagsberättelse om en familj där en förälder lider av psykisk ohälsa. En bladvändare som gör avtryck om stora och svåra frågor som vi är många som kan känna igen oss i. Rekommenderas varmt från 9 år och uppåt.🖤Hur är det att växa upp med en pappa som är psykiskt sjuk? Hur känns det när bästa kompisen sviker för att man äntligen hittat någon att dela de svåra erfarenheterna med? Hur påverkas vardagen när rädslan över att ens förälder en dag inte orkar leva längre ständigt gör sig påmind?🖤Isa går i femman och kan dela allt med sin bästa vän Aisha, som är duktig sångerska och drömmer om att bli lucia. Men när lottdragningen sker är det Isa som väljs till lucia. Isa drömmer om att pappa hinner skrivas ut från sjukhuset och att han orkar komma och titta på luciatåget.🖤2019 läste jag boken ”Så himla taskigt” av samma författare, en bok som jag tyckte mycket om. Jag gillar karaktärerna och hur svåra och obekväma ämnen lyfts och avhandlas.”Nåt trassligt inuti” är en bok som jag vill sätta i händerna på många människor, för att öka förståelsen, känna igen sig eller bara för att ta del av en trovärdig och aktuell bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. Jag känner så mycket sympati för Isa och vet samtidigt att så många barn, ungdomar och familjer delar samma upplevelser.Läs den tillsammans och samtala om den, är mitt tips.🖤Boken är utgiven av @rabensjogren .#nåttrassligtinuti #cinafriedner #ungdomsbok #ungdomsboktips #psykiskohälsa #kapitelbok #kapitelbokförmellanåldern #mellanåldernbok #rabenochsjögren

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *