Instagram

Instagram Inlägg

Åh @linaarvidssonwriter viken enastående ruggig bok du skrivit!”Blåmärken” är en gastkramande spänningsroman om våld i hemmet. En fantastiskt välskriven och tyvärr högaktuell berättelse som sätter spår och som jag varmt rekommenderar. Det här är en bok som alla borde läsa.️Vi får följa Stella som arbetar på ett äldreboende. Hemma väntar den kontrollerande Samuel. Det är han som bestämmer spelreglerna, delar ut straffen och begränsar Stellas tillvaro. Hon inser att allt har gått för långt och när hon plötsligt ärver en lägenhet får hon äntligen en möjlighet att lämna honom. Hon lär känna den äldre grannkvinnan Lilly, som blir en nära vän. Men så förändras allt igen och mardrömmen kommer ifatt Stella.️Det finns en del sidospår som skickligt vävs in och skickligt bygger upp berättelsen vilket ger bredd och djup på ett bra sätt. Jag gillar skarpt hur författaren skildrar karaktärerna. De blir levande och många är precis hur vanliga som helst, medan någon sticker ut lite extra. Människorna från debutromanen ”Ett hem att dö för” gör sig fortfarande påminda hos mig. Och sedan den psykologiska laddningen, beteenden som går hotfullt nära och över vissa gränser, gör berättelsen oförutsägbar och spänningen olidlig.️Det är otäckt, ruggigt och boken väcker starka känslor och engagemang. Och det är bra! Vi är många medmänniskor, grannar och släktingar som kan göra skillnad. Vi behöver förstå tecknen, våga hjälpa och agera på rätt sätt.Våld i hemmet är ett samhällsproblem som vi måste hjälpas åt att komma till rätta med.Läs – bara läs!.Boken är utgiven av @lindochco .#blåmärken #linaarvidsson #spänningsroman #spännandebok #våldihemmet #psykologiskspänningsroman #lindochco #boktips #lästips #spänning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *