Instagram Inlägg

”Alltid hejdå” av Alma Thörn är en självbiografisk serieroman om två generationer som är oerhört känslosam. En stark debut som berör på djupet. Rekommenderas till både ungdomar och vuxna.Vi får ta del av två parallella berättelser. Den ena berättas av Alma 12 år i nutid och den andra utspelar sig 30 år tidigare och handlar om hennes mamma Johanna. Båda är skilsmässobarn och är trött på växelvis boende och att alltid behöva säga ”hej då”.Det är en skicklig uppbyggd historia och en berättelse där både text och bild känns och väcker känslor långt in i själen. Vi får på nära håll följa skilsmässolivet utifrån barnens perspektiv, dagar och händelser som skildrar både slitningar, längtan och dåligt samvete. Och hur beter man sig då man inte vill bo hos någon av sina separerade föräldrar?Jag tror att många barn, ungdomar och föräldrar känner igen sig. Boken lyfter många viktiga frågor och funderingar så läs den tillsammans och samtala om innehållet..Boken är utgiven av @galago_forlag och nominerad till Augustpriset 2020..#alltidhejdå #almathörn #galagoförlag #serieroman #skilsmässobarn #växelvisboende #boktipsbarnochungdom #lästipsbarnoungdom #augustpriset #augustprisnominerad

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *