Instagram Inlägg

”Humlan Hanssons hemligheter” av Kristina Sigunsdotter och Ester Eriksson är den första boken om Humlan och jag ser verkligen fram emot fler böcker, för jag återkommer gärna till detta alldeles egna universum.Humlan Hansson är 11 år och går i klass 5C. Hon har precis haft vattkoppor och när hon kommer tillbaka till skolan har hennes bästis Nour börjat vara med hästtjejerna istället. Det här är hennes dagbok och den varnar för mosade hjärtan, vargtimmar och redskapsgymnastik.Vi får uppriktigt och ocensurerat ta del av Humlans vardag, som präglas av mycket allvar och svärta, men boken är ljus att läsa eftersom hon tar sig an utmaningarna med driftighet och stort hjärta. Jag blir berörd när Humlan så gärna vill hjälpa Faster Fanny att hitta sin livsgnista, kämpar för att få det bra mellan mamma och pappa och att återvinna Nours förtroende och vänskap.Berättelsen är oförutsägbar och blandar både dråpliga situationer, tokigheter och hjärtskärande tankar och funderingar. Barnperspektivet är trovärdigt och handlingen berör många ämnen som vi kan känna igen oss i. De svartvita illustrationerna känns väldigt tighta och synkade med texten. Boken är ett väldigt lyckat och välbalanserat samarbete mellan författare och illustratör. Visst känner jag kopplingar till både Barbro Lindgrens ’Lilla Sparvel’ och Ulf Starks böcker, men Humlan Hansson är verkligen helt sig själv och en helt unik karaktär.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @naturochkultur och nominerad till Augustpriset 2020..#humlanhanssonshemligheter #kristinasigunsdotter #estereriksson #kapitelbok #barnbok #boktipsförbarn #lästipsförunga #psykiskohälsa #augustpriset #augustprisnominerad

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *