Instagram Inlägg

”Kråkorna” av Anders Fager och Peter Bergting är en berättelse som väcker stora känslor, gör starka avtryck och liknar ingenting annat jag läst! Boken är en läsupplevelse utöver det vanliga där bild och text är i enastående samklang. En berättelse och bok som jag gärna sätter i händerna på en ung vuxen som kanske inte läser så många böcker, men vill bli berörd.Rekommenderas varmt.🦅Boken beskrivs som ”en grafisk roman om att hitta sig själv bland smärtsamma minnen och försonas med den man är.”Jag fullständigt älskar Peter Bergtings illustrationer. De är en konstresa som tar mig direkt in i handlingen med allt vad det innebär. Texten har korta meningar, med ett bråddjup som väcker starka känslor av allehanda slag. Handlingen är oförutsägbar och skickligt återberättad. 🦅Kim har ärvt sina farföräldrars hus och återvänder till sin uppväxtplats. Resan väcker minnen och känslor präglade av barndomens mörker och ensamhet.🦅Det är en känslosam resa och det går att utläsa massor mellan raderna. Boken är personlig, sticker ut och påverkar mig starkt och på djupet. Jag fick några kopplingar till boken ”Thornhill” av Pam Smy, men detta är en helt egen historia som är svår att glömma..Boken är utgiven av @naturochkultur och är nominerad till Augustpriset 2020..#kråkorna #andersfager #peterbergting #grafiskroman #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #ungavuxna #ungavuxnaböcker #lästips #boktips #läsupplevelseutöverdetvanliga

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *