Instagram Inlägg

”Kom dagen kom natten” med text av Åsa Lind och illustrationer av Emma Virke är en tidlös, poetisk och nostalgisk resa som tar dig med från en sensommardag och in i nattens drömmar och magiska värld. En bilderbok i dragspelsformat lämplig att högläsa av flera generationer.”Så kom dagen, den sista sommardagen. För morfar sa att höststormarna var på väg.”Det hade kunnat vara en händelse från min barndom, eller från mina barns unga år eller varför inte ett uttalande i nutid för mina barnbarn?Jag har läst Åsa Linds fantastiska böcker om ’Sandvargen’ och Emma Virke ligger bakom böcker som ”Sången från andra sidan havet”, ”En cool kiwi” och böckerna om Toto. Deras poetiska språk, den tidlösa, känslofyllda och närvarande tonen känns igen och det här är ett väldigt lyckat samarbete.Boken går att läsa från två håll. Den ena delen handlar om ett äventyr som sker dagtid medan den andra delen skildrar ett drömskt äventyr nattetid.Boken går även att veckla ut, och då bildar illustrationerna en sammanhängande, nästintill oändlig berättelse. Berättelsen ger både igenkänning och väcker magi.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @lillapiratforlaget och nominerad till Augustpriset 2020..#komdagenkomnatten #åsalind #emmavirke #lillapiratförlaget #bilderbokstips #bilderbok #barnbok #barnbokstips #dragspelsbok #augustpriset2020 #augustpriset

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *