Instagram Inlägg

”Billie, Korven och Havet” är en strålande bilderboksdebut av Julia Hansson. Ljuvliga illustrationer som fartfyllt och trovärdigt skildrar att en dag på stranden kan bjuda på allehanda äventyr och diverse känslor på samma gång.Billie, mamma och hunden Korven har kommit till stranden. Korven älskar strandlivet men Billie vill vara ifred och gillar inte att de andra barnen skriker och skvätter vatten.Texten är sparsmakad men kompletterar bilderna på bästa sätt. Temat känns igen men jag älskar barnperspektivet, som lyfter det skeptiska och introverta barnet på ett ödmjukt och fint sätt. Illustrationerna är naturligt normkreativa. Handlingen bjuder på dramatik och synliggör det magiska livet under ytan på ett lysande sätt.Det här är en känslosam och charmig berättelse som väcker känslor, igenkänning och bjuder in till samtal.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @naturochkultur och är nominerad till Augustpriset 2020..#billiekorvenochhavet #juliahansson #naturochkultur #bilderbokstips #barnbokstips #bilderbok #barnbok #augustpriset #augustprisnominerad2020 #augustprisnominerad

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *