Instagram Inlägg

Farsdag idag!🥳 Här kommer några tips på barn- och ungdomsböcker där pappor har en betydande roll.Härliga berättelser att läsa enskilt eller att högläsa tillsammans..#baradra av Ann-Helén Laestadius Johannes är 19 är och bor i Övre Sopporo. Han förväntas ta över renskötseln efter sin far, men han längtar efter att vara självständig och göra sina egna val. Var finns friheten – i gruvan? Eller på fjället?.#tusenstjärnorsö av Emma Karinsdotter. Illustrationer av Katarina Strömgård.Tigris har precis flyttat med sin pappa till en ny lägenhet. Efter mammans död är pappa ledsen och inget är sig likt. När Tigris hittar en låda med sin mammas namn på locket, börjar ett hisnande äventyr där fler än en familjehemlighet avslöjas..#modigastivärlden av Malin och Alexander Karim. Illustrationer av Andrea Femerstrand.Alba är yngst av sex syskon och rädd för nästan allting. När pappa behöver lämna barnen för jobb på annan plats, drar en storm in och syskonen försvinner. Alba bestämmer sig för att trotsa rädslan. Tillsammans med sin get Yanko ger hon sig ut på en farlig vandring för att hitta sin far..#sommarplåga av Hanna Jedvik.Tillsammans med sin pappa ska Alma åka till lantstället på västkusten. Där bor Mira, som hon är hemligt förälskad i, men i år är även Hampus där..#miominmio av Astrid Lindgren. Illustrerad av Johan Egerkrans.Följ med Bo Vilhelm Olsson på ett farofyllt äventyr för att återförenas med sin fader Konungen..#mittfönstermotrymden av Oskar Kroon. illustrerad av Josefin Sundqvist.Det är pappa som sköter de dagliga sysslorna, sätter upp rutinerna i Gurkans liv och står för närhet och trygghet. Mamma jobbar på sin avhandling för hon ska bli rymddoktor. Men så blir pappa sjuk och hamnar på sjukhus..#familjen av Cecilia LidbeckElla bor med Familjen på den inhängande gården där Far styr både vuxna och barn. Men en dag börjar Ella prata med en pojke utanför staketet. Hon inser att han behöver räddas från Kollapsen, eller är det Ella som behöver räddas?.#kapitelböcker #barnböcker #ungdomsböcker #farsdag #boktipsbarn #ungdomsboktips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *