Instagram Inlägg

”Älvornas kulle” är Elisabet Nemerts tionde roman. Det är en stark och varm berättelse som utspelar sig under tre olika århundraden. En bok om systerskap, utsatthet, mod och medmänsklighet..Vid Siljans strand mellan Rättvik och Tällberg ligger huset Sunnanäng på ”Älvornas kulle”. Här samlas av en slump, olika tillfälligheter och tack vare ödets kraft, en samling människor med olika livserfarenheter och jobbiga händelser i bagaget. Tack vare förtroende, öppenhet mod och stora hjärtan stärker och läker de varandra och utvecklar en fin gemenskap och vänskap..Boken har olika berättarröster och handlingen tar oväntade vändningar och överraskar. Elisabet Nemert räds inte att skriva om svåra ämnen och blandningen av historiska händelser vävs skickligt samman med nutid. Hon har en egen ton och språk som känns igen från tidigare böcker. Ibland kan jag tycka att det blir lite väl många ämnen som skulle kunna vara färre och hellre fördjupas. Bitvis blir det alltför likt en ’föreläsning’, men som läsare får man mycket historisk och intressant kunskap på köpet..Nemert debuterade 2002 med ”Bortom stjärnan” och hennes böcker är läsvärda och många känns redan som läsvärda klassiker.”Älvornas kulle” visar att förändring kan bli bra och göra gott. Det är en empatisk roman som lyfter medmänsklighet och påminner om hur vi kan göra skillnad för andra människor.En bok som jag varmt rekommenderar..Boken är utgiven av @bokforlagetforum.#älvornaskulle #elisabetnemert #roman #forumbokförlag #historiskroman #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *