Instagram

Instagram Inlägg

Åh vad jag gillar dessa språkutvecklande böcker! Den andra boken av Mia Kim och Karin Holmström heter ”Fyndiga uttryckens ABC” och är lika inspirerande, pedagogisk och lekfull som den första. Utmärkta böcker att sätta händerna på vetgiriga och språkintresserade barn.Kan en ha eld i baken samtidigt som en har is i magen? Tappar en hakan av att vara ute och cykla? Svenska språket bjuder på många märkliga uttryck som kan vara knepiga att förklara. Med hjälp av dessa böcker får vi möjlighet att reda ut några av våra vanliga idiomatiska uttryck.Boken är uppdelad i alfabetisk ordning. Ett uttryck uppmärksammas som en vers på rim. Uttrycket förklaras och följs av förslag på öppna frågor som bjuder in till fördjupade samtal. Illustrationerna är färgstarka, inkluderande, charmiga och roliga och förstärker texten på ett jättefint sätt.Återigen får jag massor av idéer och uppslag på läggspel, charader och andra aktiviter som kan implementera yttrycken ytterligare.Några av barnen som intensivt tränar att både skriva och läsa har gjort mig uppmärksam på att typsnittet i boken inte överrensstämmer med hur de lär in bokstävernas utseende. T ex så saknar t och j sin ”böj”.Boken är rekommenderad från 3 år men jag tycker snarare 5-9 år.Två tidlösa och normkreativa böcker som jag varmt rekommenderar..Böckerna är utgivna på @olikaforlag .#fyndigauttryckensabc #miakim #karinholmström #abcbok #bilderbok #bilderbokstips #barnbok #barnbokstips #normkreativabarnböcker #rimbok #idiomatiskauttryck

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *