Instagram Inlägg

”Vera Svansons dagbok för tacoälskare och Halloweenfantaster” av Moa de Bruin är en lättläst, rolig och varm bok med korta kapitel i dagboksformat. Perfekt både till den ovane läsaren, bokslukaren och som högläsningsbok. En kul debut!Den här är den första boken om familjen Svanson. Boken är skriven i jag-form av Vera 11 år, som är teaterapa och älskar chokladmilkshake. Hon bor med mamma Mimmi, som tappar kontrollen över Hallowenpyntet, pappa Bosse, som är taco-beroende, storebror Svante 13 år, som vill bli youtubestjärna och en lillasyrra, Olivia 6 år, som är allmänt jobbig. Jag kände vissa likheter med både Sunes familj i ”Svensson Svensson” och Berts dagbok, av Anders Jacobsson och Sören Olsson, men Moa de Bruin lyckas behålla en helt egen och personlig ton och attityd.Familjen är crazy, pappan är ganska omogen och underordnad sin fru, lite mesig, i mina ögon. Handlingen är oväntad och oförutsägbar, vilket ger en skön och avslappnad paus från vår kravfyllda vardag. Moster Bibban är en härlig karaktär som gör avtryck och väcker känslor av allehanda slag. En personlighet som är svår att glömma.Skolan ska sätta upp pjäsen ”Det lilla monsterbarnet” och Vera hoppas att få spela en av huvudrollerna. En dag börjar en ny kille i skolan och även i Veras teatergrupp. Han heter Hugo och har guldbruna ögon. Han väcker Veras känslor… problemet är att även bästisen Lise är kär i samma kille. Han bor granne med Vera, vilket hon glömt att berätta för Lise. Lögner skapar problem och när monsterbarnet försvinner blir det kaos överallt.Moa de Bruin är kommunikatör och driver bloggen spiderchick.nu. Jag gillar detta knasiga äventyr och ser mycket fram emot kommande böcker om familjen Svanson. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogren .#verasvansonsdagbokförtacoälskareochhalloweenfantaster #moadebruin #rabenochsjögren #barnbokstips #lästips #bokslukaråldern

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *