Instagram

Instagram Inlägg

”Du tysta, du glädjerika sköra” av David Östlund är en vardagsberättelse som väcker känslor, engagerar och berör. En perfekt bok till din läsecirkel!Den frånskilde Lars-Ove bor ensam och bitter på sina föräldrars gamla gård. En dag ringer hans dotter Tuva-Li, som han inte hört av på många år. Hon vill komma och hälsa på. Det blir en omtumlande tid fylld med minnen, nostalgi och diskussioner. Sedan blir ingenting som förr. Allt förändras.Lars-Ove är en komplex människa, en sorglig figur och en man som påverkar mig oerhört starkt. Jag blir irriterad, upprörd och arg. Hjärtat bultar och jag får svårt att andas under läsningen. Jag känner igen honom, han finns överallt i vårt samhälle och han är en människa som jag helst undviker.Boken är välskriven, men jobbig att läsa för att jag blir så upprörd! Handlingen väcker massor med frågor och jag blir irriterad och vill ruska om Lars-Ove, men jag fortsätter ändå att läsa. Jag vill ju veta vad som ska hända, vad syftet är med denna handling. Och så kommer slutet och jag fattar ingenting och allting. Plötsligt blir allt solklart. Mina upprörda känslor lägger sig och jag får en förståelse och påminns om hur snabba vi är på att döma andra. Hur beteenden kan få sin förklaring om man får en helhet.Det är en tänkvärd vardagsberättelse fylld med samhällsengagemang som berör och stannar kvar. Boken utspelar sig i och runt omkring Sundsvall, och det är både fint och läskigt att känna igen sig. Det är trovärdigt och det känns både biografiskt och självutlämnande..Tack @david__ostlund för att jag fick möjlighet att läsa din debutroman. Jag ser fram emot kommande böcker..Boken är utgiven av @ekstromgaray .#dutystaduglädjelikasköra #davidöstlund #ekstromgaray #debutroman #bokcirkelbok #roman #skönlitteratur

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *