Instagram Inlägg

”Mitt hemliga liv” av Jenny Fagerlund är en varm och välskriven feelgoodpärla som lämnar mig med en skön tillfredsställelse. Det är en härlig, känslosam och mysig berättelse med fascinerande livsöden och målande miljöer som gjorde boken njutningsfull från början till slut.På en takterrass med bedårande utsikt över Stockholms vackra innerstad och i en sliten lägenhet fylld med pittoreska föremål och gamla minnen hittar Moa sin oas där hon kan stanna upp, vara kreativ och reflektera över sitt liv och sin situation. Med vännen Sofia, de gamla paret Vendela och Gunnar och grannen Lukas kan Moa vara ärlig och uppriktig och deras gemenskap blir hennes trygghet efter farmoderns bortgång. Moa ärver både en lägenhet och hunden Iris vilket väcker både nya insikter, handlingskraft och livslust.🛠Här ryms många fina och intressanta personligheter, underbara och levande miljöbeskrivningar. Gemenskap över generationer, renovering och vikten av att vara ärlig mot sig själv är bara en del av det som gör boken till en stark och fängslande läsupplevelse.Berättelsen väcker många goda känslor, men den självupptagna och egoistiske pojkvännen Ruben gör mig tokig!Saknaden, gemenskapen och kärleken mellan Moa och farmor lyser igenom hela berättelsen. Det ger mig en stor igenkänning och de efterlämnade breven skapar spänning och driv i berättelsen på ett bra sätt. Boken blir lite som en pusseldeckare, då man funderar hur allt hänger ihop. Efter läsningen funderar jag på: Vad gör en bostad till ett hem? Behovet av människor i min närhet som utvecklar, stöttar och bekräftar mig. Vad behövs för att arbetsplats ska vara stimulerande och trivsam?Det här är den fjärde fristående boken av Årstidssviten. (På bilden saknas ”24 goda gärningar”).Böckerna är filmiskt skrivna och jag skulle gärna se dem på vita duken..Boken är utgiven av @norstedts_forlag .#mitthemligaliv #jennyfagerlund #norstedtsförlag #feelgood #höstensböcker2020 #årstidssviten

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *