Instagram

Instagram Inlägg

”Fula tjejer” av trion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson är en riktig läspärla med extra allt som är både spännande, känslosam och viktig.Läs den!Normer, strukturella orättvisor, grupptryck och trakasserier på sociala medier, ja det är bara en del av innehållet i denna högaktuella ungdomsbok. Det är en blandning av relationsroman och spänningsroman, där en del är upplagt som en brottsutredning.På en klass på en högstadieskola i Gnesta går Tilde, Eleni och Jasmine – tre helt olika tjejer som knappt pratat med varandra. Plötsligt cirkulerar det anonyma kontot ’fula tjejer’ på instagram. Mindre smickrande bilder på olika tjejer läggs ut och skräcken för att bli nästa offer påverkar alla tjejer hårt. Tilde, Elina och Jasmine går samman och bestämmer sig för att avslöja och sätta dit den ansvarige.Jag gillar hur flickornas olika styrkor få ta plats och hur de med gemensamma krafter samarbetar mot samma mål. Det finns massor av ämnen att diskutera och jobba vidare med kring denna bok och till hjälp finns det en lärarhandledningen på Lilla Piratförlagets hemsida.Varje kapitel har olika berättarröster och det är även författarnas tre röster som kommer fram där. Jag tycker det är ett lyckat samarbete mellan författarna och jag är så glad att detta är den första boken i en planerad trilogi. Ser mycket fram emot kommande böcker.Vill du höra dem berätta mera om boken, kan du göra det via ett seminarium på bokmässans hemsida och en livesändning på förlagets instagram.Bokens omslag och insidor har fantastiska illustrationer av Stina Wirsén.Det här är viktig läsning för både ungdomar, pedagoger och andra vuxna. Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @gillabocker .#fulatjejer #lisabjärbo #johannalindbäck #saraohlsson #gillaböcker #lillapiratförlaget #ungdomsboktips #lästipsungdom #boktipsungdom #lästipsungdomar #trakasserierpånätet

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.