Instagram

Instagram Inlägg

Den andra boken om Väsenologi är här. Åh jag fullkomligt älskar dessa böcker!”Mer Väsenologi” av Ingela Korsell och Reine Rosenberg inspirerar och väcker många idéer till olika användningsområden hos mig.🧟‍♂️Böckerna är strukturerade, pedagogiska, inspirerande, fängslande och riktigt spännande. Fakta blandas med sägner från modern tid och berättelser där väsen sätts i olika sammanhang. Magi, olika djurs betydelse inom folktron, samlade ord och uttryck och ordlista gör att intressen väcks och ordförståelse fördjupas.🦇Jag tror de kan vara ögonöppnare och en ingång till ökad läsning för många som ännu inte läser så många böcker. Faktadel blandat med löpande text är en jättebra kombo. Böckerna kan även vara en inspirationskälla till att skriva och teckna egna berättelser om olika väsen.🦅Väsen i nordisk folktro har följt mig på ett eller annat sätt genom åren. Min mormor och morfar berättade gärna skrönor och sägner om diverse väsen som de träffat, sett eller hört talas om. I småskolan forskade vi om troll, älvor och annat knytt som präglat naturen i vårt närområde.🕷Uppföljaren är lika pedagogisk och rikt illustrerad med fantastiska bilder i både färg och svartvitt. Båda böckerna är vackra och perfekta att högläsas både i skolan och hemmen. En ökad förståelse för vår nordiska folktro berikar och är en perfekt brobyggare mellan generationer, tycker jag. Eller varför inte forska vidare och fördjupa sig mera kring dessa väsen. Förförståelsen för skräck- och spökhistorier blir kittlande läsning om vad som är sant eller falskt.🐀Ingela Korsell är bl a en av författarna till PAX-bokserien. Reine Rosenberg är serietecknare och illustratör till bl a Agent X9, Mad Max och Candy Crush Saga.Böckerna Väsenologi är faktagranskade av etnologen Ulf Palmenfelt. En läspärla och utmärkt presentbok som jag varmt rekommenderar från ca 9 år och uppåt..Böckerna är utgivna av @naturochkultur.#merväsenologi #ingelakorsell #reinerosenberg #nordiskfolktro #högläsningsbok #väsenologi #etnologi #spänning #presentbokstips #naturochkultur

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *