Instagram Inlägg

Lisbet och Sambakungen är tillbaka i ett nytt sprakande äventyr!”Livets hårda skola” av Emma Karinsdotter och Agnes Jakobsson handlar om hur det känns att börja skolan – inte minst för den vuxne som blir ensam kvar därhemma och fasar för att bli ersatt och hamna i en ny roll.🍐Lisbet ser fram emot att äntligen få börja i Päronskolan, men farmor Sambakungen 67 år, är inte lika glad. Hon är rädd att Lisbet ska bli som alla andra, glömma bort sin fantasi och bara vilja räkna och vara artig och ordentlig.Farmor stryker sin 6:a i sin ålder och plötsligt är hon 7 år och Sambaungen och redo att också börja skolan för att övervaka att allt går rätt till.🍐Farmor är påhittig som Karlsson på taket och driftig och klurig som Pippi Långstrump. Hon vägrar bete sig andra vuxna och är livrädd att tappa sin fantasi och bli som alla andra.Vill man Prusseluskigt-vuxet läsa in en andemening mellan raderna kan man säga att Lisbet är medberoende och farmor är svartsjuk och livrädd för förändringar.🍐Eller så kan man bara njuta och garva åt en alldeles underbar, normkreativ och fullständigt crazy högläsningsbok, med ljuvliga illustrationer som förstärker allt galet ännu mera. Det här är en varm och oförutsägbar äventyrsbok med ombytta roller och där kärleken över generationer och rädslan att mista varandra lyser igenom på varje boksida.Har du ännu inte läst böckerna om ’Lisbet och Sambakungen’ – gör det bums!.Böckerna är utgivna av @bonniercarlsen

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *