Instagram Inlägg

Fem år efter debuten kommer den andra boken av Alex Gino. ”Rick” är en fängslande och lättbegriplig bok om det svåra ämnet att leta, hitta och acceptera sin och andras könsidentitet. En utmärkt bok för bred målgrupp för insyn och ökad förståelse kring tankar och funderingar om HBTQIA+🏳️‍Rick ska börja mellanstadiet och det känns lite läskigt att lära känna nya personer. Melissa känner han redan, men då kallades hon George. Inte känns det bättre när hans pappa driver med honom om snygga tjejer och hans bästa vän är den största mobbaren. Men vågar han säga ifrån och berätta hur han verkligen känner?🏳️‍Språket känns igen från den första boken. Det är både lättsamt, charmigt och allvarligt i en balanserad blandning. Samhället har förändrats sedan förra boken och det känns i denna bok, även ur detta amerikanska perspektiv. Det påminner också om att det är processer och ett viktigt och ständigt pågående arbete att synliggöra HBTQ frågor och rättigheter.🏳️‍Jag gillar verkligen hur författaren beskriver ungdomarnas vardag med yttre krav, inre tankar, känslor och blandar in fakta på ett naturligt och begripligt sätt.Det är härligt att följa dessa människor och klassen och jag hoppas verkligen att det kommer flera böcker om dem. Boken är en bladvändare som jag varmt rekommenderar till både barn och vuxna i både hem och skola..Boken är översatt av Ylva Kempe och utgiven av @lillapiratforlaget.#rick #alexgino #ylvakempe #lillapiratförlaget

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *