Instagram Inlägg

”Nu börjar vi skolan” av Katja Tydén och Ingrid Flygare är en lättläst kapitelbok som med olika berättarröster beskriver och lyfter alla de känslor, förväntningar, glädjeämnen och utmaningar som både barn och vuxna ställs inför i samband med skolstarten.️🧮️Boken är trovärdig och det är många känslor som står i fokus. Jag gillar hur boken påminner oss om alla de dagliga rutiner vi behöver träna på och lära in, alla de olika förutsättningar vi har – både kring ekonomi, färdigheter och förutsättningar. Många känner glädje och förväntan att börja skolan, men väldigt många känner istället rädsla och oro. Jag tycker boken lyfter det bra och de olika berättarröster ger ett fint inifrån perspektiv som ger igenkänning hos läsaren.🖇🖍Vi får följa ett antal barn och föräldrar under den första tiden i förskoleklass, FA. Lämningar, samlingar, fruktstund, raster och idrott. Det låter roligt och enkelt, men hur känns det när föräldrar går? När man inte vågar prata inför andra eller inte hinner berätta allt man vill? Vad gör man när man glömt frukten hemma? Och hur gör man när man vill få en vän?🗣️Såväl språket och de färgglada illustrationerna känner vi igen från tidigare böcker om ”Selma”, som är en efterfrågad favorit här hemma.Nu börjar vi skolan är en bok som passar jättebra att högläsa tillsammans och en brobyggare till den egna vardagen och personliga upplevelser, som kan öppna upp för fina samtal.Boken väcker också tankar och funderingar hos mig kring hur vi kan skapa rutiner för barnen som underlättar och ger dem rätt förutsättningar att lyckas.Boken finns som ljudbok och en fortsättning ”vi i klassen” kommer i oktober..Boken är utgiven av @bonniercarlsen.#nubörjarviskolan #katjatydén #ingridflygare #bonniercarlsen

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *