Instagram Inlägg

Pockettips!”Francesca” av Lina Bengtsdotter är den andra delen och spännande fortsättningen om kriminalinspektör Charlie Lager, som återigen återvänder till sin barndomsort Gullspång för att lösa en ung flickas försvinnande.Mitt i ett pågående utredningsarbete i Stockholm snubblar Charlie över ett gammalt olöst fall. Barndomsvännen Susanne har personliga problem och behöver hennes stöd och hjälp, så Charlie åker dit och passar samtidigt på att gräva i det fördolda. Hon hittar saker som tystats ned och det triggar henne ännu mer att fortsätta letandet.Efter att precis läst ut den första delen känns det som om jag tar del av en tv-serie. Miljöbeskrivningarna är väldigt målande och levande och trots att det är ganska många namn och en hel del tidshopp, så följer jag tråden rätt bra. Det är en intressant handling som man snart inser har en hel del förgreningar. Skickligt vävs trådarna samman och det blir en del oväntade vändningar och intressanta upptäckter, vilket håller mig på halster och gör boken till en bladvändare.Lina Bengtsdotter har blivit en ny favoritförfattare hos mig. Jag gillar verkligen attityden och språket. Karaktären Charlie är lagom tuff och rättfram, trots att hon är både sårbar och känslig. Det känns trovärdigt och tilltalar mig. Kvinnors utsatthet och mäns påstridigheter, samhällsklyftor, lögner och hemligheter är återigen en stor del av handlingen.Detta är verkligen en serie i min smak. Har du missat böckerna, kan jag varmt rekommendera dem.Ljudboken är inläst av Mirja Turestedt..#franscesca #linabengtsdotter #månpocket #spänning #boktips #lästips #gullspång #pockettips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *