Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Jag vill varmt rekommendera Anna Ehrings bok ”Isaks universum”, gärna att läsa tillsammans via högläsning. En bok som ger både klump i magen, pirr i hjärtat och varma leenden. Det är en stark vardagsberättelse som tar upp många dilemman som passar att samtala om.Isak tycker det är olustigt när mamma och pappa bråkar. Som tur är så har han en bästa vän, Albin som han ofta är hemma hos. Men Albin har svår astma och kan bli jättesjuk. När Isak är på badhuset älskar han att flyta. I vattnet är han fri, kravlös och ett med vattnet.Men så börjar Blenda komma till badhuset och plötsligt blir ingenting sig likt.Anna Ehring har en förmåga att väva in allvarliga ämnen i vardagen och göra äventyr och stora läsupplevelser av det hela.Jag gillar att ta del av hur Isak funderar och filosoferar över saker i sin närhet, såväl stort som smått. Boken tar upp missförstånd, vänskap och rädslor, känslor och tillstånd som vi alla kan relatera till. Det är både lättsam, dramatisk och allvarlig läsning. Boken är lättläst, men även känslosam om en filosofisk pojke och det är böcker som behövs och fyller en funktion för igenkänning och ökad förståelse. Boken är rekommenderad till 9-12, men jag tycker att som högläsning och inspiration passar den åldern 7-15 år..Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#isaksuniversum #annaehring #bonniercarlsen #kapitelbok #kapitelbokförmellanåldern #bokslukaråldern #barnbokstips #sommarlovsläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.