Instagram

Instagram Inlägg

Ungdomsboktips!”Vi går varvet” av Ina Lagerwall är en fantastisk debut! En trovärdig, äkta och känslosam läsupplevelse om den turbulenta högstadietiden som vi är många som delar och minns.Den här boken fick jag tips om från @barnradion i samband med offentliggörandet av de fem nominerade till Barnradions bokpris 2020.Jag är jätteglad att jag läst den, för den gjorde starka intryck på mig och väckte många känslor och minnen.Liv ska börja sjuan, med en klump i magen och med en stark längtan efter att få höra till, bli accepterad, vara som alla andra, få känna tillhörighet och bekräftelse. Hon läser av kompisarna, studerar de sociala regler för att få en uppfattning om ”vad som gäller” för att bli populär. En teaterkurs blir en ögonöppnare, ett startskott som ger verktyg och mod att sätta ner foten och våga vara sig själv.Det är en vardagsberättelse som tar upp frestelser och fallgropar, etik och moral. Är det bättre att ljuga för att inte sticka ut, eller vara ärlig med risk för att bli hånad och ifrågasatt? Stora och känsliga frågor, som bitvis väckte obehag pga egna minnen och upplevelser.Det är ärligt, sårbart, med ett härligt inifrånperspektiv och miljöbeskrivningar som gör att jag känner mig delaktig och som om jag är på plats. Det här är en berättelse som både hörs, luktar och känns. En bok som sätter ord på det svåra och passar utmärkt att läsa parallellt med din tonåring, så ni kan samtala om innehållet och alla känslor.Den fristående fortsättningen ”Bara vara vänner” släpps i slutet av augusti.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogrenLjudboken är inläst av Ella Schartner..#vigårvarvet #inalagerwall #rabenochsjögren #ellaschartner #storytel #ungdomsboktips #lästipsungdom #boktipsungdom #barnradionsbokpris2020

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.