Instagram Inlägg

”Selektiva Selma” av Josefine Sandblom är för mig lika mycket feelgood som feelbad. Om du gillar lättsam verklighetsflykt som inte är sockersöt, då är det här boken för dig!Jag gillar den rättframma karaktären som är både oförutsägbar, bitter och hämndlysten. Det är befriande med ärlighet och människor som inte följer givna ramar.Pensionären Selma har tappat energin och livslusten. När hon får akuta magsmärtor åker hon till sjukhuset och möter den ensamstående Eva-Lisa, som blivit dumpad för grannens 18-åriga dotter. En vänskap växer fram och tillsammans utvecklar de varandra och berikar varandras vardagsliv.Jag tror det är min första bekantskap med författaren. Jag upplevde berättelsen lite ojämn men uppskattade drivet, det rättframma språket och hur allvarliga ämnen lyftes och behandlades. Trevliga miljöer och kul att lära känna Motala lite närmare.Jag kan absolut känna kopplingar till ”En man som heter Ove” och ”Britt-Marie var här”. Det är hoppfull läsning och jag kan känna en tröst att livet kan vända även om det känns grått och trist emellanåt.En avkopplande och ganska oförutsägbar läsning..Boken är utgiven av @lindochco.#selektivaselma #josefinesandblom #lindochco #feelgood #semesterläsning2020 #sommarläsning #roman

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *