Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Det är något visst med Sara Lövstams böcker. Med högaktuella ämnen och med karaktärer som har en trovärdig berättarröst och med oförutsägbara handlingar som både skaver och värmer, får jag återigen en påminnelse om att ungdomsböcker är lysande böcker även för vuxna.Texas är hemligt förtjust i klasskompisen André. Och för att på något sätt komma honom nära, skapar han ett fejk-konto på instagram, lånar bilder från en Hilma och kallar sig för Amy. Snabbt får han kontakt med André, men det blir invecklat och snart är han indragen i en härva som blir både svår att trassla sig ur och farlig på riktigt.Identitetssök, grupptryck och sociala medier i det digitala livet blandat med högstadieångest, utsatthet och jobbiga hemförhållanden är bara en del av handlingen. Karaktärer som är både starka och sköra gör denna bok till en angelägen och aktuell nutidsberättelse som sätter spår och gör mig engagerad. Jag skulle gärna läsa en fortsättning om hur det går för Texas och vad som egentligen händer där hemma.Vi träffar dagligen människor på arbetsplatser och i klassrum, men hur väl känner vi varandra egentligen?”En stark nolla” är en otroligt välskriven ungdomsbok som är perfekt sommarlovsläsning för hela släkten och med ett innehåll som inspirerar till samtal.En bok som jag varmt rekommenderar..Boken är utgiven av @gillabocker.#enstarknolla #saralövstam #gillaböcker #hbtqböcker #ungdomsboktips #lästipsungdom #boktipsungdom #sommarlovsläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *