Instagram Inlägg

Boktipset!Alex Dahl debuterade ifjol med boken ”Den oönskade” som jag gillade mycket. Nu är hon tillbaka med en ny bok, ”Den andra dottern”. Och vilken otroligt uppslukande relationsthriller hon skrivit!Det är sommar och det ofattbara händer. Sindre tar en löprunda och Alison råkar slumra till på stranden och deras dotter Amalie, 5 år drunknar. Paret bestämmer sig för att donera dotterns organ.Den 13-årige bonussonen Oliver ställer frågor om huruvida cellminnen lever vidare efter operationen och Alison blir besatt av att hitta det barn som fick hennes dotters hjärta.Jag gillar den engelska titeln ”The Heart Keeper”, som sammanfattar handlingen på ett bra sätt.Många stora viktiga och aktuella ämnen tas upp. Sorg, smärta, skuld och relationer som prövas väcker känslor hos läsaren.Boken är en parallellhistoria där vi även får följa en ensamstående mamma med ett svårt sjukt barn, där hopp och kamp för sitt barns liv och bästa engagerar och berör.Jag gillar verkligen Alex Dahls sätt att skriva. Härliga miljöbeskrivningar och fin gestaltning. Det enda minus är hur makens känslor och beteende inte fångas upp som jag önskat.Det här är en psykologisk relationsthriller av bästa sort. Tät spännande handling, en bladvändare som fängslar från första sidan och gör mig lika besatt som karaktären, att vilja veta mera.Jag har fått ännu en favoritförfattare.Har du ännu inte läst – Gör det bums!.Ljudboken kommer i mitten av augusti..Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#denandradottern #alexdahl #norstedts #relationsthriller #brabok #sommarläsning #lästips #boktips #psykologiskspänningsroman

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *