Instagram Inlägg

Barnbokstipset!”Juno och kosläppet” av Åsa Öhnell är en äventyrlig berättelse med ett aktuellt innehåll som fängslar och med korta lättlästa meningar som passar bra att både högläsa eller sätta i händerna på nybörjarläsaren.Kosläpp är en fascinerande händelse som idag lockar massor med folk. Kornas otyglade glädje smittar gärna av sig på publiken.I denna bok får vi följa en familj som bestämmer sig för att åka på kosläpp.Barnen funderar frejdigt på vad ordet innebär och det blir en del roliga förvecklingar.Många barn fascineras av djur och här får vi möta de vanligaste djuren som kan finnas på en bondgård, vilket ger fin bredd till handlingen. Illustrationerna av Gabi Frödén kompletterar texten bra och förstärker läsupplevelsen på ett fint sätt.Barnen lämnas obevakade en stund och det leder till ett farligt äventyr. Boken har en trovärdig handling i övrigt och det gör att jag saknar uppföljningen till buset som uppstår. Familjen kommer lindrigt undan, men förhoppningsvis är det ett dilemma som du som vuxen ansvarsfullt följer upp under läsningen.Författaren har en diger utgivning bakom sig, bland annat serien om ”Klarabelladeckarna”.Det här är ett spännande och roligt läsäventyr som både ger igenkänning eller är en fin ingång och inspirerar till att besöka ett kosläpp.Rekommenderas!.Boken är utgiven av @idusforlag.#junoochkosläppet #åsaöhnell #idusförlag #nybörjarläsning #barnbok #kosläpp

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *