Instagram

Instagram Inlägg

Barnbokstips!Fartfylld spänning med modern tokrolig handling för bokslukaråldern!Gillar du ”Lilla Jönsson-ligan” – Läs Dillstaligan.🛠Det är korta meningar, högt tempo och rappt ungdomligt språk. Boken är rikt illustrerat, med färgstarka, känslofyllda och detaljrika bilder, som är både underfundiga, mångfasetterade och inkluderande.Det är härligt befriande läsning om konstruktiva och kreativa lösningar, istället för traditonella deckarmysterier.⚒Jonathan är Dillstas smartaste uppfinnare. Han längtar efter att få använda sina uppfinningar på riktigt och han längtar efter en kompis. När Zasha, även kallad Z, flyttar in i samma hus och börjar i samma klass blir allt förändrat. Zasha är driftig och påhittig och intresserad av Jonathans uppfinningar. De börjar umgås och bildar Dillstaligan, ett tjuvgäng som jobbar i de godas tjänst. Direkt börjar de planera sin första kupp.⚒Boken utspelar sig i igenkännande miljöer, vi stöter på samhällsproblem och människor med olika personligheter.Huvudpersonerna har stora hjärtan, de tar vara på varandras olikheter och personliga styrkor med en ambition att lösa problem och hjälpa andra människor. En parallellhistoria som löper som en röd tråd, genom berättelsen, antyder att Zashas pappa sitter i fängelse och Zasha jagar bevis för att bevisa att han är oskyldig. Det finns gott om dilemman kopplade till etik och moral att samtala om.🛠”Konstkuppen” är den första delen i serien och ett lyckat samarbete mellan författaren Jens Lapidus och illustratören Gustaf Lord.Den andra delen heter ”Juvelkuppen”.Böckerna finns inlästa av Fredde Granberg..”Dillstaligan” är en härligt charmig flykt från vardagen som jag varmt rekommenderar till nybörjarläsaren eller som högläsning..Boken är utgiven av @bonniercarlsen.#dillstaligan #dillstaligankonstkuppen #jenslapidus #gustaflord #bonniercarlsen #börjaläsa #barnbokstips

Instagram Inlägg