Instagram Inlägg

Boktipset!Åh, älskade Månne vad jag tycker om dig! Utifrån ett barnperspektiv får vi här ta del av en känslosam vardagsberättelse om hur det känns att vara 8 år och ickebinär.🦄”Månen, varelsen och jag” av Ylva Karlsson är en kapitelbok som skildrar Månnes vardag, fylld med drömmar om att starta en egen Youtube-kanal, livet i årskurs två med både lektioner, rolig lek med kompisar och jobbiga utmaningar, samt växelvis boende hos empatiska och förstående föräldrar.Men framförallt får vi ta del av Månnes allra innersta känslor, funderingar och längtan efter att få höra till och bli accepterad för den hen är. Att bara få vara Månne.🦄Från första sidan är jag fast. Närvaron, ärligheten, det direkta språket som varvas med talspråk och poetiska utsvävningar, det gör det trovärdigt och äkta. När verkligheten blir alltför jobbigt flyr Månne in i sin drömvärld.Det är fantastiskt hur barnet här tas på allvar och får komma till tals.Jag möter många barn med frågor och funderingar över hur omgivningen fungerar, hur grupptryck och oförstående människor påverkar vardagen, där attityder och ordval sårar och berör.🦄Det här är en viktig bok. En stark, rolig och hoppfull läsning som ger igenkänning, upplysning och många ämnen att samtala om, oavsett kön eller ursprung.Boken är illustrerad av Sofia Falkenhems magiska bilder, som förstärker text och innehåll på ett utomordentligt sätt.Ylva Karlsson är en prisbelönt författare med en enastående förmåga att pendla mellan realism och fantasi, drömmar och känslor, glädje och sorg.2019 kom bilderboken ”Jag och alla”, som berörde mig starkt.🦄Det här är en utmärkt högläsningsbok från ca 6 år. Jag rekommenderar den till alla hem och skolor och skulle gärna se den filmatiserad, dramatiserad på scen eller som animerad eller tecknad film.Rekommenderas varmt..Boken är utgiven av @rabensjogren.#månenvarelsenochjag #ylvakarlsson #sofiafalkenhem #rabenochsjögren #barnbokstips #kapitelbok #högläsningsbok #högläsningstips #ickebinär #hbtqböcker

Instagram Inlägg