Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Tolv veckor med dig” av Johanna Schreiber är en feelgood-roman med både svärta och djup. En känslosam bergochdalbana med karaktärer som lämnar avtryck.Linnéa jobbar med sociala medier på en välgörenhetsorganisation på dagarna och tinderdejtar på kvällarna. Hon bor i en stökig etta i Midsommarkransen.Jacob är en målinriktad affärsjurist och bor i en rymlig och exklusiv lägenhet på Östermalm.De träffas på ett bröllop och tillbringar natten tillsammans. Några veckor senare inser Linnéa att hon är gravid. Frågan är om de ska behålla barnet eller inte? De bestämmer sig för att bo tillsammans för att lära känna varandra innan de tar beslutet.Det här är en välskriven, lättläst bok som jag sträckläste. En modern vardagsberättelse som utspelar sig framförallt i Stockholms innerstad. Den varvas med både lättsamma vardagsbekymmer och allvarliga dilemman. Ibland stör jag mig på alltför mycket yta och miljöer där jag känner mig fel, kanske för gammal för att passa in.Men för mig är det framförallt karaktärerna som ger mig den största behållningen.Jag som älskar filmen ”Pretty Woman” fick några kopplingar till den här. Jag gillar hur Linnéa vägrar ge upp sin självständighet, står för sina åsikter och värnar om att få fortsätta vara den hon är, trots att hon inser sina skavanker och får ta del av en lyxigare vardag.Fint att se hur Jacob dras med i Linnéas spontana personlighet och blir lite mer avslappnad.En modern roman om kulturkrockar, klasskillnader, olikheter, relationer och gammalt bagage som påverkar värderingar och beslut.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#tolvveckormeddig #johannaschreiber #norstedts #roman #feelgood #feelbad #boktips #lästips #sommarläsning

Instagram Inlägg