Instagram Inlägg

Sprillans nytt boksläpp!En helt ny deckarserie där 12-åriga Signe Holm och hennes kusin Elsa reder ut brott i den allra närmaste kretsen.Saga Norén möter Agatha Christie i en ”Morden i Midsomer-anda”.Fängslande och spännande läsning för en bred målgrupp. En bladvändare för hela familjen!Det är modernt, aktuellt och ett relationsdrama som många kan känna igen sig i.Korta kapitel, bra driv och fokus på dialoger och iakttagelser gör detta till en lämplig bok för både bokslukaren och den äldre tonåringen som inte läser så mycket. Jättefint att svåra ämnen som sjukdom, sorg, svartsjuka och utanförskap lyfts på ett empatiskt och sakligt sätt.Huvudkaraktären Signe Holm (namnet flirtar lite med Sherlock Holmes) är observant, har sinne för detaljer och drar sina egna slutsatser. Hon saknar humor, undviker beröring och är saklig och tydlig. Jag känner stark koppling till karaktären Saga Norén från tv-serien ”Bron” och det är bara positivt. Kusinen Elsa är berättarrösten och den som tar rygg, ställer frågorna och driver berättelsen framåt.Signes mamma är sjuk och hennes pappa bor i London med en ny familj. Signe bor tillfälligt hos kusinen Elsa och hennes familj. En kväll har föräldrarna en fest för grannarna och flickorna observerar människorna på håll. Signe börjar plötsligt filma de vuxnas beteenden i smyg. En av gästerna kommer aldrig hem efter festen och hittas dagen därpå död i ett dike. Signe tittar på sin film och ser ledtrådar och hon bestämmer sig för att hitta den skyldige.Petter Lidbeck har en stor utgivning bakom sig. Jag sträckläste denna bok med stor behållning och ser fram emot kommande böcker i serien.Läs den du med – det här vill du inte missa!.Boken är utgiven av @rabensjogren

Instagram Inlägg