Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstipset!Böckerna om Bojan – ständigt aktuella, populära och efterfrågade av många barn. Nu kanske mer aktuella än någonsin.Samtliga böcker finns nu inlästa som ljudböcker av författaren själv!Bojans mamma har kört nästan alla fordon och vet det mesta om hur de funkar. Och det är tur, för Bojan är vetgirig och har massor med frågor.Vi får bl a veta hur det ser ut inne i en ambulans, vad som generellt kan hända vid en olyckshändelse, allt ifrån larm till utryckning. Dessutom får vi följa med på en fallolycka där både ryttare och häst får hjälp.Böckerna om Bojan bjuder på mycket igenkänning i barnens vardag. Det märks att Johan Anderblad känner sin målgrupp. Utifrån barnens intressen får vi ta del av fakta, spännande händelser och dramatiska berättelser där djur är inblandade. Så fint att lyfta mammans och barnets närvaro och samspel då hon återberättar om sina erfarenheter.Illustrationerna av Filippa Widlund är både charmiga, detaljrika och vardagsnära.Många barn känner oro av turbulensen som råder omkring oss just nu.Passa på att läsa ”Bojan och ambulansen” tillsammans med barnen dessa dagar. Lyssna och svara sakligt på barnens frågor. Låt text och bild skapa trygghet och lugn. Samtala om det viktiga arbete som vårdpersonal ständigt utför.Detta är den femte bilderboken om Bojan.Det finns även fyra pixi-böcker om Bojan.Samtliga böcker är härliga att högläsa och rekommenderas varmt!.Böckerna är utgivna av @bonniercarlsen.#bojanochambulansen #johananderblad #filippawidlund #bonniercarlsen #bilderbokstips #barnbokstips #boktips #lästips

Instagram Inlägg