Instagram Inlägg

Ljudbokstips!En varm och charmig berättelse om vänskap över generationer och en katt. Som att läsa om ”Pettson och Findus” i romanform.Har du läst ”Historien om Arthur Truluv” av Elizabeth Berg – läs denna!Ibland är det slumpen som avgör mina läsval. Denna bok kom till mig i precis rätt tillfälle. En välskriven vardaglig och charmig berättelse i lugnt tempo, som passade mig utmärkt i dessa bistra tider.Fingal Olsson, 75 år lever ett stilla liv tillsammans med sin trogne katt Harald. Plötsligt dör hans granne och nära vän och livet förändras. Inte blir det bättre när den unga och levnadsglada Bella flyttar in i den nu tomma lägenheten. Fingal gör vad han kan för att skrämma bort henne, men istället blir de nära vänner och Bella väcker minnen och dolda hemligheter till liv. Och plötsligt är ingenting sig likt.Det är något visst att läsa om äldre människor. Jag tilltalas av böcker med karaktärer som är 70-80 år och delar med sig av sina perspektiv, klokskap men även är förändringsbenägna och nyfikna.Jag har inte tidigare läst något av Cathy Catarina Söderqvist. Hon har en skön berättarstil som bjuder på både allvar och humor. Jag är så glad att detta är den första boken av tre om den härlige, egensinnige bakåtsträvaren Fingal Olsson.”Fingal Olsson – Harald och kärleken” (bok 2), ”Fingal Olsson och hans stora tvivel” (bok 3)Ljudboken är mycket bra inläst av Emil Rehnström.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @whipmedia.#fingalolssonochhanssällsammakatt #cathycatarinasöderqvist #whipmedia #feelgood #brabok #boktips #lästips #hbtqböcker #ljudbokstips #storytel #audiobook

Instagram Inlägg